Kleine hersenen, de functie ervan?

kleine hersenenDe kleine hersenen zijn een gedeelte van de hersenen waarin veel belangrijke functies vanuit bestuurd worden, zoals richtingsvermogen, balans en bewegingssturing.
Deze hersenen zitten aan de achterzijde aan de onderkant van de grote hersenen, aan de achterkant van de frontale kwab. Vanaf deze plek kunnen de kleine hersenen veel verschillende dingen regelen voor het lichaam.

Zo zorgt dit gedeelte voor bewegingssturing, bewegingsplanning, rotaties van het lichaam en de balans van het lichaam. De kleine hersenen zijn dus vooral goed voor verschillende vaardigheden van het lichaam die betrekking hebben op de balans en de coördinatie van het lichaam.

De functies van de kleine hersenen

De kleine hersenen hebben een belangrijke functie binnen het lichaam. Ze zorgen namelijk voor een groot gedeelte van de coördinatie van het lichaam. Dit houdt onder andere de fijne en grove motoriek in. Verder regelt dit gedeelte ook het richtingsgevoel, zoals inzicht, en zorgt het lichaamsdeel ook voor het evenwicht van het lichaam.

Problemen met de kleine hersenen

De kleine hersenen zijn een belangrijk orgaan bij de sturing van het lichaam. Dit leidt er daarom toe dat het lichaam veel gevolgen en problemen zal krijgen als er iets mis is met de kleine hersenen. Zo kan het lichaam gedesoriënteerd raken, of kan het lichaam verkeerde bewegingen uitvoeren die helemaal niet de bedoeling waren.
De kleine hersenen kunnen natuurlijk schade krijgen door een hersenschudding, hersenbeschadiging, of hersentumor, maar in de praktijk komen deze aandoeningen niet vaak voor. Het is echter wel zo dat veel mensen tijdelijk een slecht werkende kleine hersenen hebben, dit komt namelijk door alcohol. Alcohol zorgt er namelijk voor dat dit gedeelte van de hersenen minder goed functioneert.

De invloed van alcohol

alcoholAlcohol kan veel invloed hebben op de prestaties van het lichaam. Alcohol zorgt er namelijk voor dat de kleine hersenen gedesillusioneerd raken. Dit houdt letterlijk in dat ze de weg kwijtraken. Dit leidt ertoe dat het lichaam draaierig wordt en niet meer recht kan lopen, en dat zijn exact de gevolgen van alcohol!